De keepersacademie

De Keepersacademie Keepstrong wil iedere jeugdkeeper/keepster de kans bieden met goede training zijn/haar talenten te ontplooien. Wij hebben veel kennis van en een innovatieve visie op het voetbal keepen. Daarbij hanteren wij beproefde trainingsmethoden en kunnen wij bouwen op een team van gedreven en ervaren trainers. De Keepersacademie verzorgt onder andere een gedegen programma – voor jeugdkeepers tot 18 jaar – van 25 trainingen van 1,5 uur waarin alle aspecten van het keepen aan de orde komen. En we doen nog veel meer!

De Keepersacademie biedt trainingen, clinics en andere activiteiten ten behoeve van (jeugd)keepers, trainers en clubs. Zij heeft veel expertise in huis op het gebied van trainingsmethodiek, techniek en tactiek voor keepers. Daarnaast heeft zij een duidelijke visie op de moderne wijze van keepen. Keepersacademie Keepstrong heeft daarmee in de afgelopen 12 jaar ondersteuning kunnen bieden aan verenigingen waar de wens bestond om meer individuele aandacht te geven aan de jeugdkeepers of waar bijvoorbeeld geen keeperstrainer aanwezig is.

De belangrijkste poot van de Keepersacademie is de 25-weekse keeperscursus. Elke week 1,5 uur keeperstraining van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de cursisten zich snel kunnen ontwikkelen. Daarnaast zet zij haar expertise in met clinics op de club, lezingen, de meerdaagse Zomerstage en de jaarlijkse Keeperspromotiedag. In de komende jaren wil de Keepersacademie verder bouwen aan deskundigheidsoverdracht aan clubs en trainers.

Kortom: bij Keepersacademie Keepstrong zorgt ons team van professionele keepertrainers voor een samenhangend en motiverend programma waarmee iedere jonge keeper grote stappen vooruit kan zetten. In de afgelopen jaren zijn diverse cursisten geselecteerd door clubs uit het betaalde voetbal en voor KNVB-districtsselecties. Een bewijs dat onze aanpak vruchten afwerpt.

Op deze website komen alle aspecten van de Keepersacademie aan bod.

Ook je keepers carrière beginnen? Schrijf je nu in bij Keepstrong.

Schrijf je nu in

Wie wij zijn

De Keepersacademie Keepstrong heeft een hecht team van Staf en ervaren en gedreven Trainers.
  • Jaap de Cock
    Voorzitter / Algemene Zaken en Public Relations.

  • Max Hoeke
    Penningmeester / Voetbaltechnische zaken.

  • Annuska Maes
    Secretariaat / Media gerelateerde zaken.
Daarnaast hebben wij sinds de oprichting van onze Keepersacademie wekelijks een topfotograaf op de velden rondlopen in de persoon van Toine van Aalst, die ons wekelijks van mooie plaatjes voorziet.
Toine is de vader van oud deelnemer Angelo van Aalst, die in zijn jeugd keeper was van o.a. Groen Wit en v.v. Oosterhout

Trainers

Jaap de Cock

Jaap is sinds september 2016 verbonden aan de Keepersacademie Keepstrong.
Hij heeft in zijn jeugdjaren heel veel ervaring opgedaan als jeugdkeeper bij Jong Brabant in Berkel Endschot.
Jaap is een zeer gedreven en ervaren keeperstrainer die bij diverse clubs werkzaam is geweest.
Momenteel is hij werkzaam bij TSV Gudok in Tilburg.

Maurice Maes

Maurice is sinds september 2018 verbonden aan de Keepersacademie Keepstrong en vanaf 01-07-2023 ook keeperstrainer van NAC Onderbouw JO11-JO13.
Hij heeft in zijn jeugd gekeept bij o.a. Sc ’t Zand, Willem II en Rktvv.
Ook in Maurice hebben wij een ervaren trainer in huis , die in het bezit is van de diploma’s KNVB goalkeeper coach C en B sinds 2017.
Na enkele jaren als keeperstrainer werkzaam te zijn geweest bij v.v. Rijen , is hij momenteel werkzaam bij TSV Gudok , v.v. Gilze ( dames 0 en v.v. Dia ( jeugd ).

Yent Quaedflieg

Yent is sinds augustus 2020 als keeperstrainer verbonden aan Keepersacademie Keepstrong.
Yent is goed op de hoogte van onze trainingsmethoden omdat hij in de periode 2011-2017 zelf deelgenomen heeft aan de keeperscursussen van de Keepersacademie ( die toen nog onder de naam Keepersacademie Arno van Zwam bekend stond )
Hij heeft in diverse jeugdselectieteams gespeeld waaronder die van de v.v. Beek Vooruit en v.v. TSC .
Zelf is hij met zijn loopbaan als keeper gestopt, maar gaat hij het komende seizoen als trainer van een jeugdteam aan de slag bij v.v. Beek Vooruit in Prinsenbeek.

Herman Timans

Herman is sinds september 2016 verbonden aan de Keepersacademie Keepstrong.
Herman is zijn carriere als jeugdkeeper gestart in Lelystad.
Inmiddels heeft hij zijn sporen wel verdiend als assistent -trainer en jeugdkeeperstrainer bij diverse teams van v.v. TSC te Oosterhout, waarbij hij door zijn ervaring en inbreng zeer gewaardeerd wordt.
Herman heeft door zijn werk en drukke werkzaamheden bij TSC bij de Keepersacademie een rol als invaltrainer.

Max Hoeke

Max startte zijn trainerscarriere in 1989 als beginnend keeperstrainer van de jeugd, zijn eerste club was v.v. TSC te Oosterhout.
Hij heeft bij diverse clubs ervaring opgedaan als keeperstrainer waaronder de 2e Brabantse keepersschool, Keepersscholen.nl, Nac jeugd Onderbouw O15 in 2013-2015 en recentelijk bij Code Oranje Instituut te Breda.
Hij heeft jaren geleden zijn opleiding gehad bij de school van Frans Hoek, maar heeft in de jaren daarna ervaring en inzicht mogen /kunnen opdoen in de trainingsfilosofie van keeperstrainers Maarten Arts, Arno van Zwam en Sierd van den Berg.
Max is bij heel veel clubs werkzaam geweest met zowel jeugd als senioren keepers, maar is het komende seizoen voor het 4e jaar werkzaam bij v.v. Dia , waar hij naast de Selctiekeepers van v.v. DIA ook de jeugdkeepers onder zijn hoede heeft.

Luuk de Cock

Luuk heeft vanaf 2014 deelgenomen aan de cursus van Keepersacademie Keepstrong waar hij na 8 jaar in 2022 mee
gestopt is. Sindsdien is hij verbonden gebleven aan de keepersacademie als (inval) keeperstrainer. Luuk is zelf al 10 jaar keeper en heeft in die jaren in verschillende jeugdselectie teams gespeeld bij TSV Gudok in Tilburg waar hij nu gaat spelen in de JO19-1. Ook geeft Luuk nu al 2 seizoenen keeperstraining aan jeugdkeepers bij zijn club TSV Gudok.

Vinny Maes

Vinny is in 2015 gestart bij Keepersacademie Keepstrong. In het seizoen 2022/2023 is hij gestart met het verzorgen
van trainingen bij Keepersacademie Keepstrong. Vinny keept zelf sinds O11 en verdedigd dit seizoen het doel van de selectie van RKVV JEKA te Breda.
Naast het verzorgen van trainingen en het keepen van zijn wedstrijden is Vinny ook op zaterdag scheidsrechter..

Onze visie en missie

Een keeper behoort andere elementen van het spel te beheersen dan een voetballer. In het tegenwoordige voetbal moet een keeper van vele markten thuis zijn: voetballen, verdedigen, coachen en natuurlijk ballen tegenhouden. Het is van groot belang dat een keeper zijn/haar specifieke vaardigheden en taken kan trainen. Veel vaardigheden zijn te ontwikkelen tijdens de reguliere teamtraining. Maar lang niet alle! Elke (jeugd)keeper of -keepster zou dus gerichte training moeten krijgen.

De Keepersacademie heeft een programma dat is toegesneden op de leeftijd en het niveau van iedere deelnemer.

Een keeper speelt een steeds belangrijkere rol  in het voetbal. Wij vinden dat elke keeper een goede opleiding verdient en bieden daarvoor een compleet programma waarin alle aspecten van het keepen aan de orde komen. De techniek van ‘het aanvallen van de bal’ loopt als een rode draad door de opleiding. Het is een andere manier van keepen dan de meeste keepers gewend zijn: je staat niet meer passief te wachten totdat de bal in je handen komt, maar je valt zelf de bal aan. Dit vereist een specifieke technische, fysieke en tactische wijze van keepen. Ook het mentale aspect, blessurepreventie en voeding is onderdeel van het programma.

Alleen de beste keeperskleding

Standaard keeperskleding

Goede kleding is essentieel bij het keepen. Daarom dragen alle cursisten van Keepersacademie Keepstrong tijdens de trainingen een voorgeschreven tenue en keepershandschoenen.
Lees meer

Ons aanbod

Keepersacademie Keepstrong heeft veel expertise in huis op het gebied van keepen en keeperstraining. Die expertise willen we graag overbrengen aan keepers, (keeper)trainers en clubs. Onze grootse activiteit is de 30-weekse keeperscursus. Deze is verdeeld over twee aparte trainingsgroepen: op vrijdagavond en zondagmorgen. Daarnaast organiseren wij een een zomerstage en een jaarlijkse keepersdag. Ook clubs kunnen ons inschakelen voor lezingen, opleiding van trainers, eenmalige clinics of meer structurele training van hun keepers. Op deze website hierover meer informatie.

Persoonlijke doelen

Voor ons staan de persoonlijke doelen van de cursist centraal. Waar wil je jezelf in verbeteren, welke punten vind je lastig tijdens een wedstrijd? Uniek voor onze academie is dat de cursisten van de 30-weekse cursus door de trainer op hun verzoek kunnen worden bekeken tijdens een wedstrijd op zijn/haar club. Daarnaast maken we tijdens de opleiding een aantal keren video-opnamen t.b.v. analyse doeleinden. De trainer bespreekt dit – indien nodig – met de cursist, die daarop zijn/haar leerdoelen kan bijstellen. Daar sluiten wij vervolgens op aan tijdens de trainingen.

Onze missie

De missie van Keepersacademie Keepstrong is om jeugdkeepers te begeleiden in hun ontwikkeling en door te laten groeien naar hun persoonlijke topniveau.
Schrijf je nu in